Geen bijtelling voor uw bestelauto of busje

Om geen bijtelling te hebben voor uw bestelauto of busje moet er worden voldaan aan de aanvullende voorwaarden:

U moet aannemelijk maken dat privégebruik onmogelijk is, bijvoorbeeld als blijkt dat de auto’s na werktijd op een afgesloten terrein staan of als de contactsleutels worden opgeborgen op een zodanige manier dat niemand erbij kan. Bij een controle moet  blijken dat privégebruik niet mogelijk is.

Voor de eigenaar-ondernemer geldt deze uitzondering niet en evenmin voor de DGA. Deze kunnen namelijk zelf beschikken over de sleutels en zo toch privé over de bestelauto of bus beschikken.

De eigenaar-ondernemer en DGA kunnen alleen aan de bijtelling voor een bestelauto ontkomen door de auto niet meer dan 500 km per jaar privé te gebruiken of door de auto helemaal niet privé te gebruiken en dan een ‘verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’ in te vullen.

In het eerste geval is dan wel een sluitende kilometeradministratie nodig. In het tweede geval controleert de Belastingdienst fysiek en bent u de klos als blijkt dat u de auto ook maar één kilometer privé heeft gebruikt.

120302133732 Bestelauto Resized 200X0

« Terug naar het overzicht

Verruiming aftrek van lijfrentepremie vanaf 1-1-2023. Met de nieuwe Wet Toekomst Pensioenen zijn ook de fiscale regels rondom de lijfrente gewijzigd. Je kunt onder de nieuwe wet een hoger...
Lees verder
Actiepunten eind 2023
Lees verder

Wat klanten vinden van FinAmi:

Ruud Roovers van Sealogic BV

Ruud Roovers van Sealogic BV

Een no nonsens dienstverlener die dankzij een platte organisatiestructuur een snelle en efficiënte service kan bieden.