Meerdere auto's ter beschikking

Meerdere Auto S Jpeg


Stelt de werkgever gelijktijdig meer dan 1 auto ter beschikking aan een werknemer? Dan wordt de bijtelling per 2021 op een andere manier berekend, meldt de Belastingdienst.

Als er meerdere auto’s tegelijkertijd ter beschikking worden gesteld aan een werknemer, geldt de bijtelling voor de auto(‘s) waarmee de werknemer op kalenderjaarbasis meer dan 500 privékilometers rijdt.

Aantal rijbewijzen

Daarnaast wordt rekening gehouden met het aantal rijbewijzen binnen het gezin. Is de werknemer alleenstaand? Of is er binnen het gezin maar 1 persoon met een rijbewijs? Dan hoeft maar voor 1 auto bijgeteld te worden. Zijn er 2 rijbewijzen binnen het gezin? Dan tel je voor 2 auto’s bij. Zijn er meer rijbewijzen binnen het gezin, dan tel je voor evenveel auto’s bij als er rijbewijzen zijn.

Hoogste bijtelling

Heeft de werknemer meerdere auto’s van de zaak, maar hoeft er niet voor alle auto’s bijgeteld te worden? Tot en met 2020 telde je dan bij voor de auto(‘s) met de hoogste cataloguswaarde. Dit is veranderd. Per 2021 tel je bij voor de auto(‘s) met de hoogste bijtelling.

« Terug naar het overzicht

In de meest voorkomende gevallen bestaan de inkomsten uit de eigenwoning uit de bijtelling van het huurwaardeforfait verminderd met de aftrekbare hypotheekrente.
Lees verder
Belastingrente en invorderingsrente
Lees verder

Wat klanten vinden van FinAmi:

Ruud Roovers van Sealogic BV

Ruud Roovers van Sealogic BV

Een no nonsens dienstverlener die dankzij een platte organisatiestructuur een snelle en efficiënte service kan bieden.