Vooraf ingevulde aangifte inkomstenbelasting (VIA) machtiging 2017 aangevraagd

Brievenbus


FinAmi B.V. heeft voor haar klanten de VIA machtiging Inkomstenbelasting 2017 bij de Belastingdienst aangevraagd. In dit artikel leggen wij kort uit wat de VIA machtiging is, wat wij met deze machtiging doen en hoe je de machtiging kunt activeren.

Wat is de VIA machtiging 2017

De VIA machtiging is kort gezegd een machtiging waarmee wij gebruik kunnen maken van je vooraf ingevulde aangifte Inkomstenbelasting 2017. Hierin staan verschillende gegevens die wij nodig hebben bij het opstellen van je aangifte inkomstenbelasting 2017.

Wat doen wij met de VIA machtiging 2017

De VIA is voor ons een hulpmiddel bij het opstellen van je aangifte inkomstenbelasting 2017. Wij gebruiken de gegevens van de VIA om te controleren of we alle stukken voor de aangifte ontvangen hebben en om te controleren of de aangifte volledig is ingevuld. Hiermee verkleinen wij de kans dat de Belastingdienst achteraf vragen over de aangifte stelt of dat de Belastingdienst achteraf je aangifte corrigeert.

Hoe activeer ik de VIA machtiging 2017

De VIA machtiging vragen wij bij de Belastingdienst aan. De Belastingdienst stuurt je vervolgens een brief met het formulier “Registratie machtiging intermediair goedkeuren”. In deze brief geeft de Belastingdienst algemene informatie over de VIA machtiging en wordt uitgelegd hoe de machtiging geactiveerd kan worden.

Stuur het formulier direct per post of e-mail naar ons toe.

Ons postadres is:  FinAmi B.V. Postbus 325 2990 AH  Barendrecht

Mailen kan naar info@finami.nl

Let op!

De VIA activeringscode is beperkt geldig! Zorg er dus voor dat de VIA-code tijdig geactiveerd wordt. De uiterste activeringsdatum vind je op het formulier “Registratie machtiging intermediair goedkeuren”.

« Terug naar het overzicht

De bijtelling voor volledig elektrische auto’s bedraagt 4%. Vanaf 2019 geldt dit percentage nog maar voor de eerste € 50.000 van de cataloguswaarde
Lees verder
Verhoging verlaagde BTW-tarief Per 1 januari 2019 wordt het verlaagde BTW-tarief verhoogd van 6% naar 9%. Dit heeft tot gevolg dat goederen en diensten die aan particulieren of aan...
Lees verder

Wat klanten vinden van FinAmi:

Ruud Roovers van Sealogic BV

Ruud Roovers van Sealogic BV

Een no nonsens dienstverlener die dankzij een platte organisatiestructuur een snelle en efficiënte service kan bieden.