Vooraf Ingevulde Aangifte inkomstenbelasting (VIA) machtiging 2019 aangevraagd

Mailbox Nr 12


Beste relatie,

FinAmi B.V. heeft voor haar klanten de VIA machtiging Inkomstenbelasting 2019 bij de Belastingdienst aangevraagd. In dit artikel leggen wij kort uit wat de VIA machtiging is, wat wij met deze machtiging doen en hoe je de machtiging kunt activeren.

Wat is de VIA machtiging 2019

De VIA machtiging is kort gezegd een machtiging waarmee wij gebruik kunnen maken van je vooraf ingevulde aangifte Inkomstenbelasting 2019. Hierin staan verschillende gegevens die wij nodig hebben bij het opstellen van je aangifte inkomstenbelasting 2019.

Wat doen wij met de VIA machtiging 2019

De VIA is voor ons een hulpmiddel bij het opstellen van je aangifte inkomstenbelasting 2019. Wij gebruiken de gegevens van de VIA om te controleren of we alle stukken voor de aangifte ontvangen hebben en om te controleren of de aangifte volledig is ingevuld. Hiermee verkleinen wij de kans dat de Belastingdienst achteraf vragen over de aangifte stelt of dat de Belastingdienst achteraf je aangifte corrigeert.

Hoe activeer ik de VIA machtiging 2019

De VIA machtiging vragen wij bij de Belastingdienst aan. De Belastingdienst stuurt je vervolgens een brief met het formulier “Registratie machtiging intermediair goedkeuren”. In deze brief geeft de Belastingdienst algemene informatie over de VIA machtiging en wordt uitgelegd hoe de machtiging geactiveerd kan worden.

Wat moet je doen met het formulier "Registratie machtiging intermediair goedkeuren"?

Er zijn 3 opties:

  • Zelf activeren.
    Voordat je het formulier met de activeringscode van de Belastingdienst hebt ontvangen, ontvang je van ons een e-mail (afzender noreply@fiscaalgemak.nl) met een link voor het activeren van de activeringscode welke op het formulier staat. Klik op de link in de e-mail en volg de stappen.

of

  • Je mailt direct het formulier "Registratie machtiging intermediair goedkeuren" met de activeringscode naar info@finami.nl. Dan activeert FinAmi de code voor je.

of

  • Je stuurt direct per post het formulier naar FinAmi B.V., Postbus 325, 2990 AH  Barendrecht. Dan wordt de code ook door FinAmi voor je geactiveerd.
Let op!

Onderneem direct actie. Ook al zit je in de uitstelregeling voor de IB 2019.

De VIA activeringscode is beperkt geldig! Zorg er dus voor dat de VIA-code tijdig geactiveerd wordt. De uiterste activeringsdatum vind je op het formulier “Registratie machtiging intermediair goedkeuren”.

« Terug naar het overzicht

Aanvraagtermijn doelgroepverklaring LKV verlengd met 3 maandenVoor alle doelgroepverklaringen die worden aangevraagd voor dienstverbanden die zijn gestart tussen 1 januari 2020 en 1 juni...
Lees verder
UBO-register gaat van start – wat betekent dit voor jou?
Lees verder

Wat klanten vinden van FinAmi:

Ruud Roovers van Sealogic BV

Ruud Roovers van Sealogic BV

Een no nonsens dienstverlener die dankzij een platte organisatiestructuur een snelle en efficiënte service kan bieden.