Aanvraag MIA (Milieu Investeringsaftrek) voor een zakelijke elektrische auto

Electric Car 2862381 340


Op de aanschaf van een zakelijke elektrische auto krijg je over maximaal € 40.000 van de aanschaf een subsidie van 27%. De subsidie wordt verleend in de vorm van een aftrekpost, Milieu Investeringsaftrek,  op de winst en bedraagt maximaal € 10.800.

In de Inkomstenbelasting, als aftrekpost op de Winst uit Onderneming, komt dit uit op een maximale besparing op van € 5.589 Inkomstenbelasting.
In de Vennootschapsbelasting komt dit uit op een maximale besparing op van € 2.700 en een minimale besparing van € 2.052.

Wanneer aanvragen?

Dien je MIA-aanvraag voor je elektrische-auto in uiterlijk 3 maanden na de datum waarop je de investering bent aangegaan. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld het ondertekenen van een koopcontract of een offerte. Als de 3 maanden termijn is verstreken is het niet meer mogelijk om MIA aan te vragen. De aanvraag kan FinAmi voor je regelen. Neem contact op met je contactpersoon.

« Terug naar het overzicht

Bijzonder uitstel van betaling in verband met corona
Lees verder
Wat zijn de gevolgen voor de bijtelling als een werknemer een auto van de zaak ter beschikking krijgt en pas op een later moment de ‘Verklaring geen privégebruik auto’ overlegt?
Lees verder

Wat klanten vinden van FinAmi:

Ruud Roovers van Sealogic BV

Ruud Roovers van Sealogic BV

Een no nonsens dienstverlener die dankzij een platte organisatiestructuur een snelle en efficiënte service kan bieden.