Actiepunten 2024

Pencils


Beste relatie,

Met ingang van 1 januari 2024 vinden er wijzigingen plaats in de salarissen die voor jou als werkgever van belang kunnen zijn.

Hogere onbelaste reiskostenvergoeding

Vanaf 1 januari 2024 gaat de maximale onbelaste reiskostenvergoeding omhoog van € 0,21 naar € 0,23 per kilometer. Je bent niet verplicht om de maximale onbelaste reiskostenvergoeding te betalen, je kunt ervoor kiezen. Als je ervoor kiest laat het ons dan uiterlijk 10 januari weten dan zullen wij de reiskostenvergoeding in januari hierop aanpassen.

Minimumloon omhoog en invoering uniform uurloon

Werknemers met een fulltime werkweek, werken momenteel 36, 38 of 40 uur. Het minimumloon voor deze werknemers verschilt echter niet, waardoor iemand die 40 uur fulltime werkt een lager uurloon heeft dan een werknemer die minder uren fulltime werkt. Hieraan komt vanaf 1 januari 2024 een einde. Dan wordt namelijk het minimumuurloon ingevoerd. Het minimum loon per uur wordt hierdoor niet alleen voor iedereen gelijk maar ook inzichtelijker. De werknemers die meer dan 36 uur fulltime werken gaan er dan op vooruit. De invoering van het minimumuurloon kan gevolgen hebben voor salarisschalen, arbeidscontracten en cao’s. Daarom zullen wij jouw salarisadministratie indien van toepassing moeten aanpassen.

Op 1 januari 2024 wordt niet alleen het minimumuurloon ingevoerd, maar wordt ook het wettelijke minimumuurloon geïndexeerd met 3,75% waardoor het wettelijk bruto minimumuurloon voor werknemers van 21 jaar en ouder € 13,27 per uur bedraagt.

Pensioenopbouw vanaf 18 jaar

De Wet toekomst pensioenen (Wtp) verlaagt de leeftijd waarop een werknemer start in de pensioenregeling van zijn werkgever. Per 1 januari 2024 is dit 18 jaar. Dit betekent dat ook al heb je nu geen actieve deelnemers in de leeftijdscategorie 18-20 jaar, je vanaf januari deze werknemers wel op de gebruikelijke wijze via het werkgeversportaal moet gaan aanmelden.

Mededeling Loonheffingen gedifferentieerd premiepercentage Werkhervattingskas

Eind november heb je de mededeling waarin de sector wordt aangegeven ontvangen. Heb je hem nog niet naar ons gemaild dan vragen we je dit alsnog te doen.

Stijging gebruikelijk loon Directeur Groot Aandeelhouder (DGA)

Het standaardbedrag voor het gebruikelijk loon van een directeur-grootaandeelhouder komt in 2024 uit op € 56.000. Dit is een flinke stijging t.o.v. 2023 waar het salaris nog € 51.000 bedroeg.

« Terug naar het overzicht

FISCkwartaaltje nr. 1 - februari 2024 Laatste nieuws en tips voor de ondernemer, voor de DGA en voor werkgevers en werknemers
Lees verder
FISCkwartaaltje nr. 3 - augustus 2023Laatste nieuws en tips voor de ondernemer, voor de DGA en voor werkgevers en werknemers
Lees verder

Wat klanten vinden van FinAmi:

Ruud Roovers van Sealogic BV

Ruud Roovers van Sealogic BV

Een no nonsens dienstverlener die dankzij een platte organisatiestructuur een snelle en efficiënte service kan bieden.