Betalingsregeling NOW nu ook online aan te vragen

Betalingsregeling Now Jpeg


Als je (een deel van) je tegemoetkoming NOW moet terugbetalen kun je nu ook online een betalingsregeling afspreken. Je kiest zelf in hoeveel maandelijkse termijnen je het bedrag wilt terugbetalen.

Definitieve berekening

Na de aanvraag van een tegemoetkoming NOW (tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) krijg je eerst een voorschot. Als het werkelijke omzetverlies bekend is, vraag je een definitieve berekening van de tegemoetkoming aan. De uitkomst van de definitieve berekening kan zijn dat je (een deel van) het voorschot moet terugbetalen. Daarvoor kun je een betalingsregeling met UWV afspreken. Dat kon al via UWV Telefoon NOW op 088 – 898 20 04 (lokaal tarief), maar nu ook via een formulier op de website.

Bij het invullen van het formulier heb je de volgende gegevens nodig:

  • Het loonheffingennummer waarvoor je een aanvraag doet.
  • Het bedrag dat je moet terugbetalen.

Eerste en tweede aanvraagperiode

Het aanvragen van een betalingsregeling is mogelijk voor de eerste en tweede aanvraagperiode NOW. Om een regeling af te spreken moet je wel een beslissing hebben ontvangen op de aanvraag van de definitieve berekening.

Toelichting aanvragen betalingsregeling NOW eerste aanvraagperiode

Met dit formulier kun je een betalingsregeling afspreken als je voor de eerste aanvraagperiode NOW (maart, april en mei 2020) een bedrag aan UWV moet terugbetalen.

Toelichting aanvragen betalingsregeling NOW tweede aanvraagperiode

Met dit formulier kun je een betalingsregeling afspreken als je voor de tweede aanvraagperiode NOW (juni, juli, augustus en september 2020) een bedrag aan UWV moet terugbetalen.

« Terug naar het overzicht

Risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E)
Lees verder
Baangerelateerde Investeringskorting (BIK) Loonheffing
Lees verder

Wat klanten vinden van FinAmi:

Ruud Roovers van Sealogic BV

Ruud Roovers van Sealogic BV

Een no nonsens dienstverlener die dankzij een platte organisatiestructuur een snelle en efficiënte service kan bieden.