Extra subsidie praktijkleren 2019-2020

Bbl Leerwerkplek 3


Extra praktijklerensubsidie voor BBL-leerwerkplek landbouw, horeca en recreatie

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft bekendgemaakt dat het van plan is de Subsidieregeling praktijkleren aan te passen.

Op basis van de nu aangekondigde wijziging zullen leerbedrijven in de sectoren landbouw, horeca en recreatie in het middelbaar beroepsonderwijs de komende vijf jaar (met ingang van het studiejaar 2019/2020) in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de loonkosten voor BBL-plekken door middel van een investering in de scholing van werknemers.

Een bedrag van 10,6 miljoen euro zal, voor een periode van vijf jaar, onderdeel uitmaken van de Subsidieregeling Praktijkleren. Hierdoor kunnen werkgevers in de 3 genoemde sectoren extra subsidie ontvangen. Dit bedrag komt bovenop het subsidiebedrag waarop ze aanspraak kunnen maken volgens de huidige Subsidieregeling praktijkleren, als zij een BBL-leerwerkplek aanbieden. De verdere invulling van de subsidiebedragen is op dit moment nog niet bekend.

Voor de bepaling van de leerbedrijven die in aanmerking zullen komen voor deze extra subsidie worden de codes van de Standaard Bedrijfsindeling (SBI) van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gebruikt. Leerbedrijven waarvan de hoofdactiviteit een SBI-code heeft die voorkomt in het overzicht dat is gepubliceerd als bijlage van de mededeling, kunnen in aanmerking komen voor de extra subsidie praktijkleren.

« Terug naar het overzicht

In deze brochure enkele belangrijke thema's uit de Belastingplannen 2022 en anderen wet- en regelgeving overzichtelijk op een rij met praktische actiepunten.
Lees verder
Zakelijke maaltijden onbelast vergoeden: hoe zit het precies?
Lees verder

Wat klanten vinden van FinAmi:

Ruud Roovers van Sealogic BV

Ruud Roovers van Sealogic BV

Een no nonsens dienstverlener die dankzij een platte organisatiestructuur een snelle en efficiënte service kan bieden.