Hoe zat het ook al weer met het DGA Salaris?

Dga Salaris

Voor veel DGA’s is het een doorn in het oog: het verplichte DGA-salaris van € 45.000. Veel DGA’s investeren liever in de groei van hun startup dan zichzelf het verplichte DGA-salaris uit te keren.
Ben jij zo’n DGA én is je startup innovatief? Dan is er goed nieuws voor jou: Vanaf 2017 ben je als ondernemer niet meer verplicht om jezelf het DGA-salaris van € 45.000 per jaar uit te keren. Vanaf 2017 mag een DGA zichzelf namelijk de eerste 3 jaar het minimumloon uitkeren. Zo houd je dus meer geld over om te investeren in je bedrijf of om bijvoorbeeld die ene dure IT’er aan te nemen die je startup naar een hoger niveau tilt. Overigens is de startup pas innovatief als het in bezit is van een S&O-verklaring. Heb je geen S&O-verklaring maar is je startup wél innovatief? Een verklaring kan worden aangevraagd via de Rijksdienst voor ondernemend Nederland.

Ben je DGA van een onderneming die niet innovatief is? Geen paniek! Er zijn verschillende methodes om onder het verplichte DGA-salaris van € 45.000 uit te komen. Vraag uw adviseur om advies.

« Terug naar het overzicht

FISCkwartaaltje nr. 1 - februari 2024 Laatste nieuws en tips voor de ondernemer, voor de DGA en voor werkgevers en werknemers
Lees verder
Wat als je (tijdelijk of permanent) niet meer in staat bent om je onderneming te leiden? Wat heb je daarvoor geregeld?
Lees verder

Wat klanten vinden van FinAmi:

Ruud Roovers van Sealogic BV

Ruud Roovers van Sealogic BV

Een no nonsens dienstverlener die dankzij een platte organisatiestructuur een snelle en efficiënte service kan bieden.