Krijg ik een BKR-registratie bij mijn nieuwe mobiele telefoon?

Bij telefoons op afbetaling voor meer dan € 250 wordt er met ingang van 1 mei 2017 een registratie gemaakt bij BKR. Het gaat hierbij om een positieve registratie. De telefoon op afbetaling wordt gezien als een lening. Dit wordt ook wel een goederenkrediet genoemd. Dit wordt door de telecomaanbieder bij BKR geregistreerd. De maandelijkse kosten die u maakt voor het gebruik van mobiel internet, bellen en sms’en worden niet geregistreerd.

Een BKR-registratie kan gevolgen hebben voor nieuwe leningen en kredieten. Zo kan een BKR-registratie effect hebben op de aanvraag van een hypotheek.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik geen BKR-registratie krijg?

De makkelijkste manier is om het bedrag van de telefoon in eens te betalen. Dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Om het iets gemakkelijker te maken is het in sommige gevallen mogelijk om het bedrag dat boven de € 250 euro valt direct te betalen en de € 250 die overblijft in termijnen te betalen. Let op: niet bij iedere provider is dit mogelijk, bekijk goed bij uw provider of dit tot de mogelijkheden behoort.

Mobiele Telefoon

« Terug naar het overzicht

FISCkwartaaltje nr. 2 - mei 2023Laatste nieuws en tips voor de ondernemer, voor de DGA en voor werkgevers en werknemers
Lees verder
Verruiming aftrek van lijfrentepremie vanaf 1-1-2023. Met de nieuwe Wet Toekomst Pensioenen zijn ook de fiscale regels rondom de lijfrente gewijzigd. Je kunt onder de nieuwe wet een hoger...
Lees verder

Wat klanten vinden van FinAmi:

Ruud Roovers van Sealogic BV

Ruud Roovers van Sealogic BV

Een no nonsens dienstverlener die dankzij een platte organisatiestructuur een snelle en efficiënte service kan bieden.