Lagere WW-premies per 1 augustus en 16 augustus 2021

Lage Ww Premie Jpeg


De AWf-premies zijn met ingang van 1 augustus 2021 omlaag gegaan voor werkgevers met een loonaangifte per maand en per 16 augustus 2021 voor werkgevers met een vierwekenaangifte.

De nieuwe percentages gelden voor de rest van het jaar 2021. Het premiepercentage van de lage premie over het loon van werknemers met een vast contract, wordt verlaagd van 2,7 procent naar 0,34 procent. Het premiepercentage over het loon van andere werknemers wordt verlaagd van 7,7 procent naar 5,34 procent. Voor beide premies geldt dus een daling van 2,36 procentpunt.

Waarom deze verlaging?

De premieverlaging komt in plaats van de Baangerelateerde investeringskorting (BIK). Hiermee konden investerende werkgevers korting krijgen op loonheffingen. Het kabinet schrapte die regeling kort geleden, omdat de Europese Commissie niet op tijd goedkeuring kon geven. Om werkgevers tegemoet te komen, zijn de WW-premies daarom nu voor de rest van het jaar verlaagd.

Flinke besparing op de loonkosten

De verlaging van de AWf-premie bespaart werkgevers de komende maanden flink wat loonkosten. Stel dat een werknemer een brutoloon van € 4.800 per maand verdient, dan scheelt dat de resterende vijf maanden van het jaar (5 x 2,36% x €4.800) € 566,40 AWf‑premie. Het maakt geen verschil of de werknemer een tijdelijk of een vast contract heeft. De besparing is in beide gevallen even groot.

« Terug naar het overzicht

FISCkwartaaltje nr. 1 - februari 2023Laatste nieuws en tips voor de ondernemer, voor de DGA en voor werkgevers en werknemers
Lees verder
FISCkwartaaltje nr. 4 - oktober 2022Tips voor de ondernemer, voor de DGA en voor werkgevers en werknemers
Lees verder

Wat klanten vinden van FinAmi:

Ruud Roovers van Sealogic BV

Ruud Roovers van Sealogic BV

Een no nonsens dienstverlener die dankzij een platte organisatiestructuur een snelle en efficiënte service kan bieden.