Levenstestament

Levenstestament


Iedereen is wel bekend met het fenomeen “Testament”. Daarin leg je in een akte bij de notaris vast wat er moet gebeuren met je vermogen na je overlijden. Verder kun je daarin vastleggen wie er op dat moment  de zorg mag gaan regelen voor jouw minderjarige kinderen. Maar wat nu als je door een ongeval of ziekte niet meer handelingsbekwaam bent, met andere worden je leeft nog maar bent niet meer in staat om zelf beslissingen te nemen. Voor die situatie kun je bij de notaris een levenstestament opstellen.

Situaties waarin je  niet meer handelingsbekwaam bent zijn bijvoorbeeld bij dementie of een coma na een ongeval.

Wat kun je vastleggen in het levenstestament: 

Je kunt een volmacht geven aan een door jou zelf te bepalen persoon die namens jou beslissingen mag nemen maar ook hoe deze persoon deze beslissingen moet nemen.

Denk hierbij aan financiële en medische beslissingen zoals het betalen van rekeningen, verkopen van een huis en of je wel/niet verder medisch behandeld mag worden. Maar ook wie er op dat moment voor jouw minderjarige kinderen of de huisdieren gaat zorgen en wat er met jouw waardevolle persoonlijke spullen moet gebeuren.

Wil je over dit onderwerp meer informatie dan heeft FinAmi een checklist beschikbaar. Informeer je contactpersoon bij FinAmi als je interesse hebt in deze checklist dan sturen wij je die per mail. Wij adviseren je graag wat in jouw persoonlijke situatie belangrijk is om vast te leggen in een levenstestament. Ook kunnen wij contact leggen met een notaris.

« Terug naar het overzicht

Minimumloon gaat per 1 juli 2020 omhoog
Lees verder
De vakantieperiode staat weer voor de deur. Wat als een werknemer op vakantie gaat naar een gebied met een geel, oranje of rood reisadvies? Wat als de werknemer tijdens of na z’n vakantie in...
Lees verder

Wat klanten vinden van FinAmi:

Ruud Roovers van Sealogic BV

Ruud Roovers van Sealogic BV

Een no nonsens dienstverlener die dankzij een platte organisatiestructuur een snelle en efficiënte service kan bieden.