Profiteer ook dit jaar van de giftenaftrek

Euro
 

Het doen van een gift is niet alleen gunstig voor non-profitorganisaties, maar het biedt ook fiscale voordelen voor de gever. De Belastingdienst maakt daarbij onderscheid tussen een eenmalige en een periodieke gift.

Fiscaal voordeel ook voor zakelijke gever

Donateurs zijn niet alleen particuliere gevers, ook zakelijke partijen doen giften aan ANBI. Heeft een bv een donatie gedaan aan bijvoorbeeld een goed doel of een steunstichting SBBI (tools), dan is het mogelijk om dat bedrag af te trekken van de belastbare winst. De bv moet de gift dan wel schriftelijk vastleggen.

Daarnaast geldt er een maximum van € 100.000 en mag het af te trekken bedrag niet meer bedragen dan 50% van de winst. In sommige gevallen mag de bv méér in aftrek brengen dan het gegeven bedrag. Er geldt namelijk een multiplier (tool) als de bv doneert aan een culturele ANBI. Dit betekent dat de bv het bedrag dan mag verhogen met 50% met een maximum van € 2.500.

« Terug naar het overzicht

Extra subsidie praktijkleren 2019-2020
Lees verder
Wettelijk minimumloon per 1 januari 2020Vanaf 1 januari 2020 heeft een werknemer van 21 jaar of ouder die fulltime werkt, recht op een salaris van minimaal € 1.653,60 bruto per maand.
Lees verder

Wat klanten vinden van FinAmi:

Ruud Roovers van Sealogic BV

Ruud Roovers van Sealogic BV

Een no nonsens dienstverlener die dankzij een platte organisatiestructuur een snelle en efficiënte service kan bieden.